AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

Vásárosnamény, Tisza-part 4332 hrsz-ú, kivett beépítetlen terület megnevezésű  88 m2  nagyságú ingatlan értékesítésére

Vásárosnamény Város Önkormányzata - a Képviselő-testület 125/2023. (IX. 26.) önkormányzati határozata alapján értékesítésre meghirdeti az alábbi ingatlant:

  1. Kiíró megnevezése, székhelye:

4800 Vásárosnamény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (képviseli: Filep Sándor polgármester) 4800 Vásárosnamény, Tamási Á. utca 1.

  1. Lebonyolító megnevezése:

         Vásárosnamény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által létrehozott lebonyolító szervezet.

  1. Felhívás célja, jellege, fordulók száma:

Vásárosnamény Tisza-part 4332 hrsz-ú, kivett beépítetlen terület megnevezésű  88 m2  nagyságú ingatlan értékesítésére

Fordulók száma: egyfordulós

  1. Az ingatlan adatai:

Cím, Hrsz, Megnevezés

Tulajdoni hányad, terület

Megjegyzés

Vásárosnamény belterület 4332 hrsz-ú, kivett beépítetlen terület megnevezésű 88  m2 nagyságú ingatlan értékesítésére

1/1, kivett beépítetlen terület 88 m2

---

  1. Az ingatlan kikiáltási ára, pályázati biztosíték, licitlépcső:

Cím, Hrsz, Megnevezés

Kikiáltási ár (bruttó)

Pályázati biztosíték

Licitlépcső

Vásárosnamény belterület 4332 hrsz-ú, kivett beépítetlen terület megnevezésű 88  m2 nagyságú ingatlan értékesítésére

2 800 000 Ft

190 000 Ft

140 000 Ft

  1. Azingatlan megtekintését, bejárásátaz Önkormányzat előzetesen egyeztetett kérés alapján biztosítja.

  

Az licittárgyalásra jelentkezés ideje:              2023. december 13-án 1300 órakor

Az licittárgyalásra jelentkezés módja:            Személyesen vagy képviselő útján

A licittárgyalás időpontja:                               2023. december 14-én 1330 órakor

Az licittárgyalás helyszíne:                                         4800 Vásárosnamény, Tamási Áron u. 1. Városháza

Az licittárgyalásra jelentkezés helye:              Városháza tárgyalóterme

  1. Az eljárás során a licitálás bruttó értéken történik. A megjelölt ingatlan értékesítése az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 86.§ (1) bekezdés k) pontja alapján  adómentes.
  1. Az eljárásban ajánlattevőként csak az vehet részt, aki az eljárás megkezdése előtt a 4332 hrsz-ú ingatlan esetében a 190 000.- (azaz százkilencvenezer forint) összegű pályázati biztosítékot átutalt Vásárosnamény Város Önkormányzat OTP Banknál vezetett 11744065-15403399 számlaszámra, vagy azt az önkormányzat pénztárába befizette és ennek tényét igazolja. A nyertes licitáló esetében a pályázati biztosíték a vételárba beszámításra, a nem nyertes licitáló részére az eljárást követő 5 munkanapon belül visszafizetésre illetve visszautalásra kerül. A pályázati biztosíték után az Önkormányzat költséget nem számít fel és kamatot nem fizet.
  1. Az Önkormányzat külön felhívja a figyelmet, hogy a pályázati biztosíték megfizetését csak abban az esetben áll módjában elfogadni, ha az Vásárosnamény Város Önkormányzat számláján történő jóváírása a licittárgyalási eljárás megkezdéséig megtörténik.
  1. A licittárgyaláson csak az vehet részt, aki igazolást mutat be arról, hogy a pályázati biztosítékot a 8. pontban foglaltak szerint átutalta az Önkormányzat számlájára, vagy azt a pénztárba befizette. Amennyiben a nyilatkozattétel feltételei fennállnak, az ajánlattevő írásbeli nyilatkozata („Nyilatkozat az ajánlattevő részére történő értékesítés feltételeinek fennállásáról”) szükséges arról, hogy az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 260. §-a szerint a licittárgyalás időpontjában köztartozásmentes adózónak minősül és az Önkormányzattal szemben lejárt tartozással nem rendelkezik.
  1. A licittárgyaláson részt venni és vételi ajánlatot tenni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. A licittárgyaláson történő részvételi jogosultságot jelentkezéskor igazolni kell. Személyazonosság igazolására alkalmas irattal, valamint gazdálkodó szervezetek vagy más szervezetek nevében történő részvétel esetén eredeti vagy közjegyző által hitelesített aláírási címpéldánnyal és 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonattal – amennyiben ezzel még nem rendelkezik akkor a cégbejegyzés iránti kérelmének cégbírósági lajstromszámmal ellátott példányával –, illetve bírósági nyilvántartásba vételről szóló okirattal vagy ezzel egyenértékű okirattal (ezen okiratok eredeti vagy közjegyző által hitelesített példányával).
  1. Az ajánlattevők a kikiáltási árról indulva, felfelé licitálhatnak, a licittárgyalás vezetője által közölt aktuális licitlépcsővel vagy annak többszörösével. A meghirdetett induló kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot tenni nem lehet, az ilyen ajánlat érvénytelen.  
  1. A licittárgyalás során az ingatlan tulajdonjogának megszerzésére vonatkozó szerződés megkötésére a licitálás során a legmagasabb vételárat ajánló ajánlattevő szerez jogot.
  1. A nyertes ajánlattevő köteles a szerződést, a szerződéskötésre felhívó levelében meghatározott határidőn belül megkötni.
  1. Az ingatlan vételára egy összegben, átutalással fizethető meg legkésőbb a szerződés megkötését követő 30 napon belül. Az Önkormányzat halasztott vagy részletfizetést tartalmazó ajánlatot nem fogad el. Az Önkormányzat (Eladó) a tulajdonjogot a teljes vételár igazolt megfizetéséig fenntartja. Vevő tulajdonjogának adásvétel jogcímén történő ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez az Önkormányzat a teljes vételár (Eladó) bankszámláján történő jóváírása esetén járul hozzá.
  1. Amennyiben az ajánlattevő vevő a teljes vételárat a szerződés megkötésétől számított 30 napon belül nem fizeti meg, a pályázati biztosítékot elveszti és a licittárgyalás eredménytelennek minősül.

 

A licittárgyalás eredménytelen:

  • ha nem jelent meg egy ajánlattevő sem,
  • ha az ajánlattevő a kikiáltási áron érvényes vételi ajánlatot nem tettek;
  • ha a licittárgyalási eljárás tisztaságát, az ajánlattevők érdekeit súlyosan sértő cselekmény vagy az összeférhetetlenségi szabályok megsértése miatt a licittárgyalás érvénytelenítéséről kell dönteni;
  • a nyertes ajánlattevő visszalépése esetében (Visszalépésnek minősül, ha a nyertes ajánlattevő a szerződéskötésre előírt határidő alatt a szerződést nem köti meg, vagy a teljes vételárat határidőben nem fizeti meg.) Ebben az esetben a nyertes ajánlattevő a befizetett árverési biztosítékot elveszti, felel az Önkormányzatot ért károkért és viseli az Önkormányzat ebből eredő költségeit.
  1. Az Önkormányzat fenntartja a jogát arra, hogy az ajánlattételi felhívást a licittárgyalás megkezdése előtt visszavonja és az eljárást eredménytelennek nyilvánítsa. Az Önkormányzat az ajánlattételi felhívást - annak megkezdéséig - kártérítési, illetve kártalanítási kötelezettség nélkül vonhatja vissza, ebben az esetben a pályázati biztosítékot haladéktalanul visszafizeti. A tulajdonszerzési korlátozásba ütköző szerződés semmis.
  1. Az Önkormányzat felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy önmagában a licittárgyalás lefolytatása és eredményhirdetése alapján az Önkormányzatnak szerződéskötési kötelezettsége nem keletkezik.
  1. Az Önkormányzat kéri, hogy az ingatlan állapotáról, az ingatlanra vonatkozó helyi vagy országos előírásokról a licittárgyaláson történő részvételt megelőzően megfelelő körültekintéssel tájékozódjanak és ajánlataikat ennek alapján tegyék meg. Továbbá a szerződéskötéshez szükséges igazolások beszerzéséről úgy gondoskodjanak, hogy azok a szerződéskötés előírt időpontjára rendelkezésre álljanak.
  1. A licittárgyalási eljárásra benyújtandó nyilatkozatok megtalálhatóak Vásárosnamény Város Önkormányzatának weboldalán.
  • Nyilatkozat ajánlattevő részére történő értékesítés feltételeinek elfogadásáról
  • Nyilatkozat a licittárgyalás rendjének elfogadásáról
  • Nyilatkozat titoktartásról

Az ajánlattétel nyilvános, azon minden természetes és jogi személy részt vehet. Az ingatlan munkaidőben egyeztetett időpontban megtekinthető.

További információ dr. Lénárt Sándor Pál (tel.: 06-70-518-7449) vagyongazdálkodási- és igazgatási ügyintézőtől kérhető.

Vásárosnamény, 2023. november 28.

   Filep Sándor

   polgármester

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.